Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening die zorgt voor aanhoudende roodheid in het gezicht. Meestal is rosacea een progressieve aandoening, wat betekent dat het steeds erger wordt/toeneemt.

Vooral mensen van voornamelijk Noordwest-Europese afkomst hebben het en heeft de bijnaam ‘vloek van de Kelten’. Rosacea betekent eigenlijk “rood als een roos”. De bijnaam komt oorspronkelijk uit Engeland en Ierland. Rosacea komt voor bij vrouwen en mannen, maar komt bijna drie keer vaker voor bij vrouwen. De leeftijd is meestal tussen 30 en 60.

Rosacea begint meestal als blozende wangen, rode neus of voorhoofd, maar kan ook voorkomen op de hals, borst, oren en hoofdhuid.

Soms veroorzaakt rosacea semipermanente roodheid, couperose, rode bultjes, rode ogen, brandend/stekend gevoel en een rode neus.

Mogelijke oorzaak van rosacea gevonden

Uit een onderzoek is de mogelijke oorzaak van rosacea gevonden. De onderzoekers vertellen dat de symptomen waarschijnlijk worden veroorzaakt door twee soorten eiwitten. Deze eiwitten spelen een rol bij ontstekingsreacties en rosacea patienten hebben deze eiwitten in hoge mate op en/of in de huid.
(Bron[Engelstalig]: http://www.medicalnewstoday.com/articles/78839.php)

Rosacea komt voor in verschillende vormen en in verschillende stadia.

Behandelen van rosacea

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: